Vesti iz borilačkih veština

Niš će biti domaćin Svetskog prvenstva u boksu za žene 2025. godine.

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2024 17:13
Nenad Borovčanin BSS
Nenad Borovčanin

Grad Niš će marta sledeće godine biti domaćin najveće svetske smotre kada je u pitanju ženski boks. Očekuje se da će na prvenstvu učestvovati preko 1000 takmičarki sa svih kontinenata i da će to biti odlična prilika i za promociju ovog sporta ali i za promociju trećeg po veličini grada u Srbiji, kao i cele Srbije.

Povodom organizacije velikog takmičenja danas su gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Boravčanin dogovorili prve korake važne za početak organizacije ovog događaja i konstatovali da se sa pripremama mora krenuti odmah.

"Želimo da grad Niš bude grad sporta i održavanje ovako značajnih i velikih  događaja biće nam od ogromne koristi u tom cilju, rekao je gradonačelnik Pavlović i naglasio da će i grad imati ogromne koristi, jer će tih dana biti domaćin hiljadama gostiju, ne samo sportistima, već i njihovim ekipama, trenerima i ljubiteljima ove plemenite veštine", rekao je Pavlović.

Nenad Borovčanin se zahvalio Gradu Nišu što je prihvatio da bude domaćin ovako velikog takmičenja i istakao da je ženski boks bio jedan od najgledanijih na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu i da je ubeđen da će tih dana i Čair biti pun.

Svetska bokserska asocijacija je zvanično objavila da će zemlja domaćin Svetskog prvenstva za žene biti Srbija, a u dogovoru sa Vladom i Predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem odlučeno je da se domaćinstvo poveri Nišu koji ima dugu boksersku tradiciju.

"Niš se mnogo puta pokazao kao odličan domaćin najvećih sportskih manifestacija i siguran sam da će tako biti i sada", rekao je Nenad Borovčanin.