Vesti iz borilačkih veština

Bugarska bokserka tvrdi: Iman Kelif je muško, imam dokaze to da potvrdim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2024 20:03
Iman Kelif kontroverzna bokserka AP Photo/Ariana Cubillos
Iman Kelif kontroverzna bokserka

Iako su Olimpijske igre završene, kontroverzna tema oko alžirske bokserke Iman Kelif ne jenjava, a nakon novih informacija koje se tiču njenog pola, utisak je da će ova drama dobiti tek novu dimenziju.

Naime, nakon što je Alžirka počela glatko da pobeđuje svoje protivnice na OI u Parizu, podigla se prašina oko pitanja njenog pola, budući da muskulaturom i, generalno, izgledom, podseća na muškarca. A, tu tvrdnju podržala je nedavno i bugarska bokserka Džoana Nvameru, koja navodno ima i dokaze to da potkrepi.

Ona tvrdi da je do sada imala nekliko sparing mečeva sa kontroverznom Iman Kelif i da je Alžirka bez sumnje muško, kao i da su članovi njenog tima jednom prilikom rekli da je Kelif žena koja je jednostavno "biološki izmenjena" zbog teškog života koji je imala u planini.

"Kelif ima neku vrstu unutrašnjih problema. Ali on je muško. Ostaću pri svojim rečima dok on/ona ne uradi test da dokaže svetu da je žena. Ali svi znamo da se to neće dogoditi. Mislim da smo imali 3-4 sparinga. Imam evidenciju o svemu. Mogu da potvrdim da je ovo za mene muškarac. Muška snaga. Muške tehnike, sve", rekla je reprezentativka Bugarske i dodala:
 

AP Photo/John Locher

 

 

"Njeni saigrači su došli i rekli mi: "Imane nije muškarac. Ona je žena i samo živi visoko u planinama sa svojim rođacima i roditeljima, tako da može doći do promene u njenom testosteronu ili hromozomima i slično." Tako da smo ja i moj trener gledali Imane i rekli da to ne može da bude moguće. Svuda ima ljudi koji žive u planinama. To je apsurdno", rekla je Nvameru.

Iman Kelif, inače, osvojila je zlatnu medalju na OI u boksu u katerogriji do 66 kilograma, pošto je u finalu pobedila Kineskinju Liju Jang, da bi nakon slavlja svima rekla da je jaka žena.

"Hvala Bogu, ovo zlato je moj odgovor svima koji su bili protiv mene! Ja sam jaka žena. Žena s posebnom snagom. Hvala Bogu, ovo je moj odgovor. Ovo zlato je odgovor svima koji su bili protiv mene"