Vesti iz borilačkih veština

Srpski MMA ponovo piše istoriju: Nemanja Blagojević je novi svetski šampion

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2024 12:40
Nemanja Blagojević TV Arena Fight
Nemanja Blagojević

Srpski MMA borac Nemanja Blagojević (16) pokorio je sve u kategoriji juniora (Youth A) do 120 kg na IMMAF Svetskom prvenstvu, koje je danas završeno u Mubadala dvorani, u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na oduševljenje publike, mladić od 105 kilograma iz Srbije uspeo je da pobedi rivale iz Ukrajine, Tadžikistana i Kazahstana i time dođe do velike medalje sa najprestižnijeg takmičenja u svetu amaterskog MMA.

Nemanja Blagojević je ove godine, u aprilu, postao evropski šampion u Beogradu kao deo prve generacije omladinaca, a danas je ušao u istoriju kao osvajač prvog svetskog zlata za omladinski tim Srbije.

Inače, MMA Savez Srbije je u poslednje četiri godine vodio dugu promociju i kampanju za priznavanje MMA sporta u Srbiji, a beleži i niz od 15 medalja sa evropskih i svetskih prvenstava u svim uzrasnim kategorijama. Time je Srbija postala jedna od deset zemalja koje su pomogle razvoju MMA sporta i omogućila bolje uslove za sve mlade nade ovog sporta, ne samo u Srbiji, već i kao primer u svetu.

Na ovom takmičenju učestvovalo je blizu 900 takmičara iz oko 50 zemalja sa pet kontinenata, a tim Srbije osvojio je dve medalje.