Vesti iz borilačkih veština

Prva svetska bronza za mlade u MMA: Mateja Dakserović bronzani na svetskom prvenstvu za mlade!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.08.2024 19:42
Mateja Dakserović TV Arena Fight
Mateja Dakserović

Abu Dabi - Drugi dan svetskog prvenstva u MMA za mlade, evropski šampion Mateja Dakserović ostvario je značajan uspeh, osvojivši prvu istorijsku bronzanu medalju za omladinski tim Srbije! 

Petnaestogodišnji Smederevac, Mateja Dakserović, stigao je do bronzanog odličja nakon četiri teške borbe u izuzetnoj konkurenciji! U prvom meču pobedio je takmičara iz Slovačke koristeći završnicu "Rear Naked Choke". Zatim je uz dominantan zahvat "D'Arce Choke" brzo savladao borca iz Uzbekistana, a potom je pobedio Ukrajinca sudijskom odlukom.

U polufinalu, Dakserović je pretrpeo poraz od Tadžikistanca Jokuba Iskandarzode podeljenom sudijskom odlukom, ali je svojim učinkom obezbedio prvu bronzanu medalju za omladinsku reprezentaciju Srbije na ovom svetskom prvenstvu.

Veljko Kunaica nije uspeo da se plasira u dalje takmičenje, zabeleživši jednu pobedu protiv Irca i jedan poraz od borca iz Jermenije. Time je završio svoje učešće na ovom prvenstvu.

Narednih dana nas očekuju nove borbe i eliminacije, a tim Srbije predstavljaće Stevo Pilipović, Nemanja Blagojević, Vuk Petrović, Ognjen Alfirović, Uroš Živojinović i Vladimir Ostojić. Sve borbe tima Srbije možete pratiti na Arena Fight TV od 7. do 11. avgusta.