Vesti iz borilačkih veština

Legendarnom MMA borcu preti zatvor: Habib zbog utaje poreza ne može da napusti Rusiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2024 11:03
Habibu Nurmagomedovu preti zatvor zbog utaje poreta Guliver/AP Photo/ Mahmoud Khaled
Habibu Nurmagomedovu preti zatvor zbog utaje poreta

Habib Nurmagomedov, legendarni MMA borac iz Dagestana, koji je svojevremeno bio i šampion u UFC organizaciji, našao se u ogromnim problemima nakon što su ruske vlasti odlučile da mu zaplene deo imovine zbog utaje poreza.

Kako su preneli ruski portali, zbog duga državi od 3.4 miliona evra, Habibu je od 5. juna zabranjeno da napušta zemlju, a pravosudni organi u Rusiji već su započeli procec lociranja njegove imovine radi eventualne zaplene.

Iako je Dagestanac poznat po svojim komentarima o novcu i kako, zbog svoje vere, nije materijalista, javnost u Rusiji ostala je iznenađena nakon što su organi reda u toj zemlji otkrili da Habib poseduje solidnu kolekciju automobila. Zabeleženo je da ima nekoliko skupocenih Ferarija i Mercedesa, dok pored toga u svom vlasništvu ima i par hotela.

 

 

 

Bivši šampion UFC-a, prve milione zaradio je tokom meča sa legendarnim Konorom Mekgregorom, koji je privukao ozbljinu pažnju javnosti, da bi se nakon toga polako povlačio iz sporta, a kraj karijere nagovestio je posle smrti oca i trenera.

Nurmagomedov se kasnije našao u ulozi svog oca, trenirajući ostale borce iz Dagestana. Po svojim radikalnim izjavama, stekao se utisak da se Habib bavi časnim poslovima van oktagona, ali je realnost ipak bila drugačija.

Zbog duga od 3.4 miliona evra i kupovine hotela, kao i pokretanja nelegalnog start-ap biznisa u Turskoj i Emiratima, poreska uprava Rusije blokirala je njegove račune, a sada mu preti i zatvorska kazna u trajanju od šest godina.

Dagestanac je inače poznat po svojim prijateljskim odnosima sa predsednikom Rusije, ali je nakon rata u Ukrajini došlo do malih zahlađenja sa Vladimirom Putinom, koji je, navodno, odbio da mu pruža dalju protekciju nakon što mu je svojevremeno dao državnu zemlju u Čečeniji vrednu 20 miliona evra.

Habib Nurmagomedov ima 35 godina, MMA karijeru završio je bez poraza, sa savršenim učinkom od 25 pobeda, izgubivši samo jednu rundu do sada i to od neutreniranog Konora 2018. godine.