Vesti iz borilačkih veština

(VIDEO) Jutuber ne prestaje da iznenađuje: Džejk Pol nokautirao MMA zvezdu pred borbu sa Tajsonom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2024 11:41
Američki bokser i Jutuber Džejk Pol Guliver/AP Photo/Ashley Landis, File
Američki bokser i Jutuber Džejk Pol

Američka YouTube zvezda, Džejk Pol, zabeležio je svoju desetu pobedu u boksing karijeri, pošto je u noći za nama nokautirao Majka Perija na ezgibiciji održanoj u Majamiju.

Posle odlaganja "borbe veka" sa Majkom Tajsonom, Majk Peri, MMA borac i zvezda popularne BKFC (Bare Knuckle) organizacije, uskočio je kao zamena za popularnog "Iron Mike-a", ali nije imao snage da izdrži meč u kruzer kategoriji (do 91kg) predviđen na osam rundi sa Džejkom Polom.

Čak osam centimetara viši Pol, tri puta je slao Perija na pod, da bi nakon serije udaraca u šestoj rundi, dobio i 10. meč u svojoj boksing karijeri.

 

 

Nakon pobede, Pol je naglasio da se sada sprema za 15. novembar i okršaj sa  Tajsonom, koji je prvobitno odložen zbog zapaljenja čira 58-godišnjeg Amerikanca.

"Peri je veoma žestok, ali ja prosto prejako udaram i naneo sam mu previše štete. Tajsone, sledeći si, rekao je posle pobede Džejk Pol, koji je takođe prozvao i UFC šampiona u dve kategorije Aleksu "Poatang" Pereiru.

Boksersku karijeru, podsetimo, Pol je počeo pre samo četiri godine, a nakon marljivog rada sa nekim od najvećih stručnjaka plemenite veštine, ubrzo je primećen i van okvira YouTube-a. 

Do sada je upisao 10 trijumfa uz sedam nokauta, pobedivši na tom putu neka jaka imena iz MMA sveta, a jedini poraz u karijeri doživeo je od Tomija Fjurija, mlađeg brata pozatijeg Tajsona Fjurija - "Kralja Cigana".