Vesti iz borilačkih veština

(VIDEO) FNC događaj večeri nije razočarao: Bojković slomio Brazilca za tri minuta i nastavio sjajan niz u MMA!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2024 10:14
Marko Bojković polugom došao do sedme pobede u MMA printskrin/Youtube
Marko Bojković polugom došao do sedme pobede u MMA

Protekle noći održan je FNC 18 događaj u Banjaluci, gde je publika mogla da uživa u osam sjajnih sjajnih mečeva, a glavni događaj večeri bila je borba srpske MMA zvezde Marka Bojkovića i Brazilca Arlena Riberija. Koja je, uzgred, završena vrlo brzo i to pobedom našeg takmičara.

U borbi lake kategorije (do 70kg) Bojković je dominirao, a na kraju, desilo se ono što su svi očekivali - još jedna pobeda srpskog MMA borca i nastavak neporaženog niza. 

Krajem prve runde, sa svega tri minuta od starta meča, Bojković je bacio Brazilca u parter, gde se uglavnom borci sa tog podneblja sveta dobro snalaze, a potom ga je brzom tranzicijom naterao na predaju, polugom. 

Bila je to sedma pobeda za srpskog borca u isto toliko mečeva, čime je potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi, naročito posle činjenice da je do sada radio mečeve uglavnom sa jakim imenima u MMA svetu. 
 

 

 

Što se ostalih mečeva tiče.

Frano Brnada (BiH) u lakoj kategoriji pobedio je Nikoalu Gisku iz Rumunije podeljenom odlukom sudija.

Nikola Đurđev iz Srbije u kategoriji do 63 kilograma nokautirao je Pava Sahota (ENG) za njegovu petu pobedu na MMA sceni.

Odlukom sudija, u kategoriji do 77 kilograma, Veljko Aleksić (SRB) bio je bolji od Antonija Budimira (AUS), dok je teškaš Milenko Stamatović (CG) savladao Karlosa Eduarda (BRA). 

Ivan Sicaja iz Hrvatske pobedio je Tea Saldanju Smita (ŠVA) u perolakoj kategoriji (do 56 kg), dok je kik boks meč u MMA rukavicama između Miloša Janičića (CG) i Stefana Dobrijevića (SRB), završen pobedom našeg borca. 

Kao uvod za glavni događaj večeri u oktagon su ušli Tomislav Spahović iz BiH i Štoga Gvasalije iz Gruzije, a pobedu u meču kategorije do 93 kilograma, ostvario je temperamentni momak iz Sarajeva.