Vesti iz borilačkih veština

Devet bokserskih klubova u borbi za trofej Kupa Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2024 12:35
Ilustracija BSS
Ilustracija

Finale Kupa Srbije u boksu biće održano na Kraljevom trgu na Zlatiboru od 28. do 30. juna uz učešće devet bokserskih klubova. Za naslov ekipnog pobednika kupa boriće se: Radnički (Kragujevac), Princip (Niš), Konstantin (Loznica), Sombor, Topličanin (Prokuplje), Filić (Beograd), Novi Pazar, Vitez (Niš) i Kruševac 037.

Predstojećeg vikenda u sklopu finala po prvi put će biti održan Forum bokserskog sporta čiji je cilj promocija ove plemenite veštine u Srbiji. Na forumu će biti definisana i strategija razvoja boksa u Srbiji za naredne četiri godine.

"Očekujem odlične mečeve i bokserski spektakl na Zlatiboru. Činjenica da će finale Kupa Srbije biti održanu na Kraljevom trgu u jeku letnje turističke sezone garantuje događaj za nezaborav. Svih devet klubova spremno dočekuju početak finala i bez sumnje ćemo uživati u vrhunskim borbama. Koristim priliku da pozovem sve ljubitelje boksa da dođu na Zlatibor i budu deo sjajnog sportskog događaja", direktor Bokserskog saveza Srbije Mane Marčeta. 

Finale Kupa Srbije u boksu biće održano u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, uz podršku Arena Channels Grupe. Takmičarski program će sva tri dana početi u 16:30 uz direktan prenos na kanalu Arena Fight.

"Nakon takmičenja u ligama regiona Srbije, najbolji timovi nastavljaju sa nadmetanjem u finalu Kupa Srbije na Zlatiboru čime će biti završena takmičarska sezona 2023/24. na nivou Srbije. Važno je napomenuti da će u sklopu finala biti održani izborni mečevi za kadetsku reprezentaciju. Po prvi put biće održan i nacionalni Forum bokserskog sporta, na kom će pored predstavnika bokserskih klubova is Srbije i Republike Srpske biti prisutna službena lica, sudijski delegati i lekari", rekao je Uroš Pušković iz Bokserskog saveza Srbije.