Vesti iz borilačkih veština

Sadam Magomedov osigurao bronzu Srbiji, ali želi finale prvenstva Evrope: Sjajan start srpskih bokserki

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2024 22:36
Sadam Magomedov, srpski bokser, osvojiće najmanje treće mesto na EP MN Press
Sadam Magomedov, srpski bokser, osvojiće najmanje treće mesto na EP

Sjajni bokser Sadam Magomedov rezervisao je bronzanu medalju za reprezentaciju Srbije na spektakularno organizovanom Evropskom prvenstvu u Beogradu.

On je u poznatoj prestoničkoj dvorani "Alekandar Nikolić", u kategoriji do 90 kilograma dobio četvrtfinalnu borbu protiv Mađara Fehera Kopanija i sada ga od finala deli borba protiv nosioca Muslima Gadžhimagomedova iz Rusije. 

"Velika pobeda i velika borba. Medalja je konačno tu, bronza je osigurana za Srbiju i veoma sam srećan i zadovoljan nakon loših iskustava sa Svetskog 2021. u Beogradu i Evropskog u Jermeniji 2022. kada sam boksovao za medalju i nisam uspeo da pobedim. Sada sam maksimalno spreman, fokusiran i siguran u sebe, selektora, trenera, ceo tim. Idemo dalje po nove pobede i još sjajniju medalju. Naredni protivnik je bivši svetski i evropski šampion, srebrni sa Olimpijskih igara, moj brat iz Rusije, pripremiću se i dati sve od sebe za novi trijumf. Pozivam publiku da ispuni halu i da nas bordri, njihova podrška nam mnogo znači, daje nam dodatnu energiju i krila do pobede", rekao je naturalizovani Rus. 

Peti dan kontinentalnog šampionata bio je uspešan i za naše dame koje su upisale maksimalan učinak. Led je prva probila Natalija Šadrina koja će Srbiju predstavljati i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srpska reprezentativka u konkurenciji do 60 kg borila se protiv Beloruskinje Ale Ivaškević i ostvarila ubedljivu pobedu. Naredni meč za plasman u polufinale i osiguranu medalju Šadrina boksuje protiv Slovakinje Miroslave Jedinakove. Taj meč zakazan je za sutra.

"Protivnica je bila dosta jaka, znamo se od ranije i imamo drugarski odnos. To nije ništa promenilo tok meča jer isto boksuješ za svoju zemlju bilo da poznaješ protivnika ili ne. Dosta je jaka konkurencija i nema stajanja, treniram non stop kako bi bila u odličnoj formi za osvajanje medalje", rekla je Šadrina.

U ringu se našla i Nikolina Gajić koja je briljirala protiv Beloruskinje Aline Veber u kategoriji do 75kg i ostvarila plasman u četvrtfinale gde će snage odmeriti sa drugim nosiocem Litvankom Gabrijelom Stonkute.

Srpska reprezentativka Nina Radovanović u kategoriji do 50 kg se borila protiv Mađarice Petre Mezei za plasman u četvrtfinale i ostvarila sjajnu pobedu koja ju je dovela u meč protiv drugog nosioca Azerbejdžanke Marojne Savrijeve.

U kategoriji do 52 kg, Dragana Jovanović eliminisala je Moldavku Maju Odaiju, u narednom meču boriće se za osiguranu medalju protiv prvog nosioca Beloruskinje Julije Apanasović.